Cholera pastry puff vallis

The Cholera is a pastry puff that probably originated at the time of the Cholera epidemics around 1830, when people did not dare to go out onto the streets anymore. Therefore, they packed potatoes, leeks, cheese, onions, apples, pears or speck – anything they happened to have at home – into a pastry dough and baked it in the oven. Today even top chefs have embraced this ideal use of leftovers.

 

More PDF ans book

 

Film srf.ch schwiizer-chuchi-mit-ivo-adam walliser-traditionsgericht-cholera

 

Die Cholera ist eine Pastete, die wahrscheinlich zur Zeit der Cholera-Epidemien um 1830 entstanden ist, als sich die Leute sich nicht mehr auf die Strasse wagten. Also packten sie Kartoffeln, Lauch, Käse, Zwiebeln, Äpfel, Birnen, Speck – alles, was sie gerade hatte – in einen Mürbeteig und schoben das Ganze in den Ofen. Heute haben sich sogar Spitzenköche dieser genialen Restenverwertung angenommen.

 

 

 

http://www.schweizerseiten.ch/rezepte/cholera.htm

 

information soon